Tarquinias Etruskiska Museum
Tarquinia är ett perfekt resmål för dig som vill spela golf i lugn och ro, utan stress. Vi befinner oss i regionen Lazio alldeles i gränstrakten till Toscana, 9 mil nordväst om Rom.

Här levde etruskerna runt 600-talet f. Kr och idag är Tarquinia en lugn liten pittoresk medeltidsstad med 15 000 invånare och med ett behagligt klimat. Från piazzan ser man havet och det tar bara 10 minuter ner till stranden, där man kan simma i Medelhavet nästan året runt.


Boende
Vi bor i Tarquinias "gamla sta'n" i små familjeägda pensionat med hemma-hos-känsla.

Vill man bo på hotell finns San Marco, ett ordinärt bra hotell med tre stjärnor.

Tarquinia saknar ännu så länge utländska turister utom vi, och därför finns heller ingen som helst turistanpassning.

Golfbana
Golfbanan ligger naturskönt belägen i residensområdet Marina Velca, 5 km från Tarquinia. Det är en 9-hålsbana, med 18 utslag, vackert inbäddad i typisk medelhavsvegetation av pinjeträd, eukalypsträd och cypresser, ritad av den legendariske italienske golfspelaren Ugo Grappasoni på 80-talet. Man kan säga att den har karaktären av en 18-hålsbana, med två långa par 5-hål, fyra par 4-hål och tre par 3-hål. Här finns som regel inga köer, starttider är ingenting vi behöver bekymra oss över, det är bara att gå ut när man själv bestämmer! Ingen hcp-begränsning.

Ett fantastiskt fint klubbhus med en förstklassig restaurang och överhuvudtaget en varm och välkomnande atmosfär gör detta till ett utmärkt alternativ för dig som vill spela och träna i egen takt och samtidigt hinna med att uppleva Italien när det är som allra bäst! T.ex. kan man bekvämt ta tåget in till Rom, det går ofta och tar bara en timme.

Om intresse finns, besöker vi en stor, klassiskt vacker bondgård belägen i Toscana med flera hundra år på nacken, ca 45 minuter från Tarquinia. Här odlas vin, oliver, alla slags grönsaker, persikor m.m. och man producerar också egen ost. I vingården visas hur modern vinproduktion går till och därefter serveras lunch, som består av gårdens produkter, med några av husets viner därtill.